Kategoriarkiv: dugnad

Bortkjøring av sykler

Fristen for å merke sykler i bruk var 7. mai. Umerkede sykler i stativer ute og inne ble fjernet og satt inn i smøreboden midlertidig. Dersom noen av disse syklene mot formodning har en eier som vil ta vare på dem bør de hentes der så fort som mulig. Sykler som ingen har tatt ansvar for kjøres bort iløpet av uka.

Rekordoppmøte på dugnaden

Til tross for regnværet stilte 49 voksne og 9 barn på dugnaden på torsdag. Totalt 43 seksjoner var representert og vi fikk gjort unna alt som skulle gjøres.
Containeren vi hadde leid inn ble fylt opp og fellesarealene ble ryddet og vasket. Sykkelstativene på gårdsplassen og i garasjen ble ryddet og sykler som ikke er merket er plassert i skiboden. De vil bli kjørt av gårde iløpet av uke 20 eller 21.
Tusen takk til alle som møtte opp!

DSC_0004

Sykkelopprydning

I forbindelse med dugnaden 07.mai tar vi en opprydning i syklene i garasjene og på sameiets fellesarealer ute. Alle seksjoner skal ha mottatt en lapp med en blå og to hvite eller gule strips.

Det er tydelig at ikke alle syklene som står parkert i garasjen er i bruk. Vi har flere beboere som bruker sin sykkel daglig og sliter med å finne plass. Tidligere har styret sendt ut en oppfordring om å kun oppbevare sykler som er i jevnlig bruk i sykkelstativet i garasjen. Vi har 64 parkeringsplasser til sykkel, én til hver seksjon. Vi vet imidlertid at ikke alle bruker sykkeloppstillingsplass og noen har behov for to.

Den blå skal festes til styret på din seksjons sykkel i garasjen. De hvite/gule skal festes til eventuelle sykler som står parkert ute i sameiets fellesarealer. Trenger dere ytterligere strips kontakt Mari i styret (seksjon 24 / 481 90 654 / m.drivdal@gmail.com). Husk at for hver ekstra sykkel din seksjon har i garasjestativet er det en annen seksjon som mister sin plass. Fristen for å merke sykler i garasjen og ute er 07.mai. Sykler i stativet som ikke er merket innen den tid vil bli fjernet av styret.

Dugnad

Torsdag 7.mai er det dugnad i sameiet. Oppmøte er kl 18.00 og det vil være jobber til alle, barn og voksne. Det vil som vanlig bli en liten samling med servering mot slutten av dugnaden. Seksjoner som ikke er representert på dugnaden vil motta en uforpliktende faktura på kr250. Pengene sameiet får inn vil gå utelukkende til å vedlikeholde og forbedre fellesarealene.

I forbindelse med dugnaden er det også bestilt en container som blir stående fra 7.-8.mai.

Rapport fra dugnaden

Tusen takk til alle som møtte opp og hjalp til på dugnaden i går! 37 voksne og 15 barn deltok. Stor takk rettes også til Sigfrid som organiserte, delegerte oppgaver og sørget for at alt som skulle gjøres ble gjort.

Det vil bli en dugnad i regi av hagegruppen på sensommer/høst for å plante hekk mot naboen. Hvis noen ønsker å være med på det, kontakt Sigfrid.

dugnad_140513-1

Dugnad 14.05.13

Tirsdag 14.05 kl 18.00 er det dugnad i sameiet. Vi har bestilt en container som vil stå utenfor til alles disposisjon frem til 15.05. Vi vil benytte anledningen til å rydde opp i blokka og kvitte oss med ting som er plassert i fellesarealene utenfor bodene.

Onsdag 15.05 kommer ISS og feier gårdsplassen.

Vi håper så mange som mulig vil komme og hjelpe til og bidra til at vi får det fint rundt oss før 17.mai!